zondag 29 augustus 2010

Verrassing voor alle GymKa-Trainers

Een deel van het bestuur en trainerskorps is naar de Ardennen getrokken en hebben daar drie dagen gewerkt aan de voorbereiding van het komende seizoen. Een aantal onderwerpen werd heel uitgebreid besproken en die wil ik in de blog even toelichten voor degenen die er niet bij waren. In dit bericht vertel ik hoe we zullen proberen onze trainers nauwer te betrekken bij de club.

Het is al lang duidelijk dat we een heleboel jonge trainers gewoonweg niet bereiken: we zien ze niet op de vergadering, ze antwoorden nooit op emails, komen naar geen enkele activiteit of zijn er nooit om te helpen. Die trainers willen we vanaf nu beter bereiken door volgende maatregelen te nemen.

1) Oprichting van een jeugdbestuur. De huidige bestuursleden zijn nog maar een beetje jong, en dat beetje wordt met de dag minder. Door bepaalde zaken uit handen te geven aan de echt jonge mensen in de club (trainers), willen wij de band tussen de verschillende generaties terug aanhalen.
2) Activiteit voor trainers die hen aanspreekt. Op zondag 5 september nodigen we alle trainers/bestuursleden uit om samen een hoogte-parcours af te leggen. Dit is een voorstel afkomstig van een jonge trainster (naam en adres bij de redactie bekend).
3) We zouden graag hebben dat iemand van de jonge garde eens iets organiseert voor alle trainers en bestuursleden.
4) Enkel nog interessante vergaderingen voor trainers. Iedereen die na de vergadering naar huis gaat, moet het gevoel hebben dat het nuttig was dat ze erbij waren. Dat kan niet door met iedereen tegelijkertijd rond tafel te zitten, want dan is er steeds maar een deel van de aanwezigen betrokken bij het gesprek. Daarom zullen de vergaderingen in de toekomst georganiseerd worden per discipline (ongeveer toch).

Het is belangrijk dat alle trainers mee aan de kar gaan trekken. In juni hebben we immers een groot turnfeest waar elke trainer aan moet meewerken.

Tom
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers