zondag 29 augustus 2010

Drop-Out Bestrijding

Een deel van het bestuur en trainerskorps is anaar de Ardennen getrokken en hebben daar drie dagen gewerkt aan de voorbereiding van het komende seizoen. Een aantal onderwerpen werd heel uitgebreid besproken en die wil ik in de blog even toelichten voor degenen die er niet bij waren. In dit bericht vertel ik hoe we zullen proberen de drop-out bij onze leden te verminderen.

Elk jaar verlaten een heleboel leden GymKa. Gelukkig komen er ook elk jaar vele nieuwe bij. We gingen op zoek naar oorzaken en oplossingen. Om te beginnen moeten we te weten komen wie de club verlaten heeft:
* Naam
* Leeftijd
* Groep
* Aantal jaren lid

Deze gegevens waren nog niet helemaal beschikbaar tijdens het werkweekend. Wat we al wel konden vaststellen was dit:
* jongens die bij de kleuters turnen, verlaten de club als ze naar de lagere school gaan.
* voor de rest zijn er geen groepen waar de drop-out beduidend groter is dan andere groepen. Er is overal wel een drop-out.

Het is lang niet altijd de schuld van GymKa dat leden de club verlaten. Toch denken we met een aantal maatregelen de drop-out te kunnen verkleinen:
* Een schema maken waarop men kan zien in welke groepen men volgend seizoen kan starten. Dit overzicht zal bij het inschrijvingsformulier zitten en in de onthaalbrochure staan.
* Alle leden per post een reeds ingevuld inschrijvingsformulier toesturen. Het enige dat men nog hoeft te doen is de juiste groep aanduiden.
* Kleuters die naar het 1ste leerjaar gaan op het einde van het seizoen uitnodigen in een les van het ste leerjaar (AGD/AGH).
* Ouders van kleuters actief aanspreken op het einde van het seizoen.

Verder gaan we ook aan GymFed vragen om ledenstatistieken te voorzien in hun ledenbeheerprogramma. Momenteel is GymFed de enige partij die over alle lidgegevens beschikten dus de enige die alle drop-out gegevens kent.

Tom
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers