zaterdag 21 augustus 2010

Tumblingbaan weer als nieuw

Gisterenavond is er weer zwaar doorgewerkt na het AGD-turnkamp en voor de komst van een tumblinggroep die tijdens het weekend in de zaal zit.

Pieter was eerder op de dag in Haasdonk nieuwe matten en doppen gaan halen.
Tegen kwart na zeven stonden Pieter, Laurens, Tom en ik klaar om erin te vliegen. Wat later pikten ook Lieve, Michael en Camilo nog in.

Elk tumblingbaanelement werd uit elkaar gevezen en de meeste doppen van de glasvezelstokken werden vervangen. Het dragen van handschoenen is daarbij niet altijd even prettig maar geen overbodige luxe.
Ondertussen moest ook de verende vloer weer recht gelegd worden, wat minder eenvoudig was dan we eerst dachten. Één en ander losmaken, koordjes spannen, mat oplichten, tumble-track rechtzetten om plaats te hebben, blokken weer haaks leggen en alles weer vastleggen in de hoop dat alles nu weer een tijdje recht blijft liggen.

Dan konden we hier ook weer stelselmatig de hernieuwde elementen van de tumblingbaan tegenaan leggen en vastmaken. Één van de elementen is volledig afgebroken en staat klaar voor de lasservan dienst (Sven). Nog drie andere vertonen al sporen van vermoeidheid en liggen nu aan de aanloopkant zodat ook die kunnen gelast worden.

Intussen zorgden Lieve en Nadia D. ervoor dat de ondergrond van de twee banan en de tubletrack helemaal proper was voordat alles weer gemonteerd werd. Zelfs de elementen en de tumbletrack zelf werden met een natte vod onder handen genomen. Hiermee is alweer een stukje grote kuis gebeurd.

Tegen middernacht lagen de nieuwe matten op hun plek en kon Laurens de 'nieuwe' baan uittesten en goedkeuren.

Er zal alleen nog wat moeten gepuzzeld worden om de aanloopzone te verzoenen met die van de balken.

Groetjes,
Bart

1 opmerking:

Volgers