vrijdag 26 februari 2010

Nuttige Tips over Turnmateriaal

Turnmateriaal is iets dat verslijt en om de zoveel jaar moet vervangen worden. Omdat dit materiaal zeer duur is, moeten we er voorzichtig mee omspringen en het gebruiken waarvoor het dient. In de nabije toekomst ga ik een document aanmaken met daarin alle regels die gelden in de turnzaal: hoe het materiaal gebruiken en hoe het materiaal niet gebruiken.

Voorlopig wil ik alle trainers alvast deze tips meegeven:

1) de kleine blauwe matjes zijn enorm nuttig en worden zeer veel gebruikt. Gebruik ze NIET in de valkuil, want dan scheuren ze.

2) Leg gescheurde matjes opzij, want als je er blijft mee werken, scheuren ze verder tot ze niet meer te herstellen zijn.

3) Een valmat heeft een onderkant en een bovenkant. De onderkant is ontworpen om niet te schuiven over de vloer, de bovenkant is ontworpen om op te landen. Als je een valmat omgekeerd gebruikt, scheurt de onderkant binnen de kortste keren aangezien deze niet sterk genoeg is om landingen te absorberen.

4) Leg nooit toestellen met een scherpe rand op een valmat. Een mini-trampoline zet je steeds op de grond, nooit op een valmet.

5) Omdat in het verleden het doek van de pegasus zwaar beschadigd werd door een club die de zaal huurde, kochtten we een hoes om over de pegasus te leggen. Deze hoes moet daar ALTIJD overliggen als het paard niet gebruikt wordt.

6) Pegasus is geen zetel. Gebruik het niet om op te gaan zitten.

7) Beschadigd materiaal niet verder gebruiken. Meld het aan de materiaalmeester (Francis) zodat het kan hersteld of vervangen worden. OF als je het zelf kan herstellen, doe het dan (een ritssluiting terug dichttrekken bv).


De belangrijkste regel is echter je gezond verstand gebruiken en nadenken over deze vraag: wat ik nu doe, kan dat kwaad voor het materiaal?

Ik hoop dat jullie allemaal er mee op zullen toezien dat deze regels worden nageleefd.

Vanuit Eppegem.
Tom
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers