zondag 28 juni 2009

Open Bredase Turnkampioenschappen (OBTK)

De wedstrijdploeg AGD heeft het seizoen afgesloten met een prachtprestatie op de Open Bredase Turnkampioenschappen. Voor het eerst had dit kampioenschap een internationaal tintje want er waren enkele Belgen aanwezig. Zaterdag 27 juni was het de beurt aan Lindsey, Calista en Shelsey. We begonnen aan grond. Alle drie turende de meisjes een mooie oefening. Shelsey en Calista maakte een kleine fout bij stut halve draai en Lindsey turende een perfecte oefening. Sprong was een lachertje voor Lindsey, het pegasus mocht een stuk lager dan in Belgie, met als resultaat dat zij er ook over vloog, met een mooie score als gevolg. Caliste en Shelsey deden voor het eerst overslag over het pegasus en deze sprongen mochten best gezien worden. Dan moesten we naar de brug (wat niet ons beste toestel is). Lindsey turende een mooie oefening maar bij de afsprong ging het volledig mis. Ze liet te laat los en bovendien strekte ze veel te vroeg uit met haar hurksalto af, met als resultaat dat ze met haar voeten aan de brug bleef hangen. Gelukkig had ze zich niet erg bezeerd, enkel goed verschoten. Calista en Shelsey deden een behoorlijke oefening. Het laatste toestel was balk. Lindsey was nog niet echt bekomen van haar val aan brug en viel er met de opsprong al af. Gelukkig herpakte ze zich en wist haar oefening af te werken zonder al te grote fouten. Calista turende voor het eerst een balkoefening zonder val en dit met enkele nieuwe elementen in haar oefening. Shelsey turende ook een mooie oefening, maar raakte even de mat met de handen bij de afsprong.
Van Lindsey weet ik niet op welke plaats zij eindigde (uitslag volgende week op de website: http://obtk.web-log.nl/turnen/2008/04/indeling.html). Enkel de 3 eerste werden naar voor geroepen. Calista eindigde op een derde plaats en Shelsey op de tweede plaats.
Daarna moesten we snel naar huis want allen waren we uitgenodigd voor het gala van de gouden turnsloef. Dus aan de organisatoren van dit gala, het was geweldig maar voor deze meisjes gaat het volgend jaar nog beter worden wat 2 podiumplaatsen hebben we al behaald.

Na een mooie avond op het gala waar Eline net de gouden turnsloef aan haar neus zag voorbij gaan stonden wij zondag weeral in Breda met Moira, Sophie en Eline. Ook van hun wedstrijd een klein verslagje. Moira en Sophie startte aan balk. Beide turende ze een stabiele oefening en met de hoogste moeilijkheidswaarde. Eline starte op sprong, ze deed een vrij eenvoudige sprong omdat de sprong die zij turende op het vlaams kampioenschap hier niet toegelaten werd. Het tweede toestel voor Moira en Sophie was grond. Moira deed hier voor het eerst schroef rugwaarts en een heel mooie, haar oefening was echt prachtig. Sophie deed voor het eerst streksalto voorwaarts. Na haar streksalto rugwaarts kwam ze een beetje ongelukkig neer (niemand heeft dit gemerkt, maar Sophie voelde het wel aan haar voet) maar maakte haar wel mooi af. Voor haar ook een mooie grondoefening. Eline haar brugoefening was een beetje onder haar niveau, maar ze moest het dan ook doen aan een barre die niet hoog genoeg kon. Zij raakte met haar voeten de mat bij reuzenzwaai en streksalto af. Toch turende zij haar oefening zonder val. Moira en Sophie deden het beter dan verwacht aan sprong. Ze volgde mijn instructies op en verschoten zelf van het resultaat. Hopenlijk gaan ze dit meer doen (dat luisteren hé). Eline mocht haar oefening op balk laten zien. Zij turende een schitterende balkoefening, zelfs geen klein evenwichtsverlies heb ik gezien. Moira en Sophie moesten nog naar de brug (ook voor hen het minste toestel). Moira deed een zeer goede oefening en zelfs met mooi gestrekte benen (=zeer ongewoon voor Moira). Sophie deed het nog beter en turende voor het eerst een stut perfect tot handstand. Eline moest haar grondoefening nog doen en zoals jullie weten wordt zij de koningin van de grond genoemd. Dus het was aan haar nu om dit opnieuw te bewijzen. Ook zij probeerde voor het eerst een nieuw element op grond, nl schroef voorwaarts. Zij turnende ook een prachtige oefening en loste alle verwachtingen in. Moira eindigde op een mooie derde plaats en Sophie in dezelfde categorie op een tweede plaats. Eline legde bij de senioren beslag op de eerste plaats.

Besluit:
6 gymnasten, 5 podiumplaatsen
1x goud, 2x zilver, 2x brons

Dit was een geweldige afsluiter van het wedstrijdseizoen. Een schitterende wedstrijd en een geweldig gala in het zelfde weekend, het was vermoeiend maar het was zeker de moeite waard.

Laat dit een voorsmaakje zijn voor volgend seizoen. Volgende jaar winnen wij de gouden turnsloef (en dat zijn de woorden van de gymnasten).

Groetjes,
Lieve Van den Brandt

1 opmerking:

Volgers