donderdag 23 april 2009

Vergadering met GymFed

Op het moment van schrijven, rijden Bart en ik terug huiswaarts van onze vergadering met GymFed. Bart rijdt want hands-free bloggen is namelijk nog niet mogelijk.

We hebben goed werk geleverd. Het verhaal dat we kwamen vertellen klopte als een bus, daar waren Dominique en Christine van GymFed het over eens. Ambitieus, maar haalbaar. Na een jaar lang elke week vergaderd te hebben, kunnen Bart en ik met gemak alle opmerkingen met een gefundeerd antwoord pareren en kunnen we alle beslissingen kaderen in het grotere geheel. Bart liet zich tijdens de vergadering ontglippen dat zelfs wij er op den duur bijna in zouden gaan geloven.

Overal waar wij komen, vertellen we dat we uiteindelijk het advies van een projectbureau zullen volgen over de financiele haalbaarheid van het plan. GymFed reageerde hierop enigzins verrast: "Jullie financiele plan klopt toch al? Jullie zijn overal heel voorzichtig geweest, en volgens ons zit er veel meer in zodat jullie zelfs een jaarlijks overschot kunnen genereren."

Over het verhaal van de provinciale subsidies had Dominique haar twijfels. Ons was verteld dat er ruimte zou zijn voor de subsidie van een turnhal indien GymFed die mee kon gebruiken voor haar eigen topsportwerking. Volgens Dominique is die regeling al zo oud dat ze haar twijfels heeft over de actualiteit ervan. In elk geval zal GymFed ons project verdedigen bij de provincie, bijvoorbeeld "voor het verkrijgen van 500.000 euro", zei Bart. "Moet ik maar 500.000 euro vragen? We kunnen toch meteen de 2.500.000 euro vragen?", antwoordde Christine.

De sfeer zat er op den duur goed in. We begonnen elkaar al snoepreisjes naar Amerika te beloven. Wat in het Waals parlement kan, kunnen wij beter leek het motto wel.

Helaas is de ligging van Kalmthout niet ideaal voor het aantrekken van topsporttalent. GymFed wil een trainingscentrum dat door veel kinderen gemakkelijk bereikbaar is. Ondanks een stevig pleidooi over de ideale bereikbaarheid per trein (nooit stakingen bij ons, nooit een trein te laat, ...), bleef Kalmthout toch iets te noordelijk gelegen te zijn. Dat is waarschijnlijk een puntje binnen GymFed dat voor nog veel discussie zal zorgen, want als het niet in Kalmthout komt, waar dan wel en wanneer?

Enfin. We zijn ondertussen de ring van Antwerpen gepasseerd. Ik ga stoppen met typen en mijn tekst nog een paar keer herlezen.

Aarzel niet om uw mening te geven. We horen ze graag.

Tom.
.

2 opmerkingen:

  1. Bart, Tom,

    Chapeau! Echt knap! Al jullie werk en energie dat in heel het plan steekt! BRAVO
    Fijn dat het bij gymfed zo goed overgekomen is! Hopelijk vinden ze Kalmthout toch een goed idee... Een gezondere omgeving voor topsporters vinden we toch nergens??? :-)
    Enfin, ik vind dat jullie meer dan een dank je wel verdienen want voor mij is tijd heel kostbaar... en hier steekt heel veel tijd in!
    Maar, met al men gekweel en gezaag...
    Ik zal gewoon eindigen met:
    Tom en Bart PROFICIAT! Jullie zijn 2 pientere mannen! hihihi

    Groetjes Lief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kunnen we al héél voorzichtig beginnen hopen op een prachtzaal? Voor mij hebben jullie alvast zo een "gouden sloef" verdiend!! Al is het al maar voor al het denk- en doewerk dat erin zit.

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers