maandag 10 januari 2011

GymKa heeft sinds zaterdag een Jeugdbestuur

Zaterdag 8 januari 2011 is een historische dag voor GymKa want die dag zag een nieuw bestuur het daglicht: het jeugdbestuur van GymKa onder leiding van Yana De Cleyn.

Als voorzitter van GymKa was ik aanwezig om deze vergadering te leiden, maar dat was meteen de laatste keer want vanaf nu zal dit jeugdbestuur volledig zelfstandig gaan functioneren. Op de oprichtingsvergadering werd het kader gedefinieerd waarin dit bestuur zal werken. Om te beginnen: wie maakt deel uit van dit bestuur?

Er werd beslist om alle schoolgaande trainers/lesgevers/helpers (ongeacht de leeftijd) en niet-schoolgaande jeugd jonger dan 20 jaar of die 20 jaar worden in het jaar dat het turnseizoen start, op te nemen in dit bestuur. Er zal een lijst rondgestuurd worden met de gegevens van al deze jeugdigen, ik ga hem hier niet op het internet publiceren. Verder zal er een nieuw email adres jeugd@gymka.be aangemaakt worden - naast de bestaande trainers@gymka.be en bestuur@gymka.be - om iedereen eenvoudig per email te kunnen bereiken.

Elk bestuur heeft zijn voorzitter nodig en zaterdag werd Yana De Cleyn unaniem verkozen tot eerste voorzitster van het GymKa jeugdbestuur. Haar taak bestaat uit het plannen van de vergaderingen, opstellen van een vergaderagenda, en het doorsturen van het verslag naar het gewone bestuur van GymKa.

Wanneer, hoe dikwijls en waar er vergaderd wordt, beslist men zelf. Vanuit het bestuur hebben wij beloofd dat wij alle onkosten (drank, versnaperingen, ...) die gemaakt worden tijdens de vergaderingen zullen terugbetalen.

En dan tenslotte wat moet het jeugdbestuur gaan doen? Vanuit het bestuur vragen wij om minstens 1 activiteit te organiseren voor alle trainers en bestuursleden. Verder hopen wij dat er meer jonge trainers aanwezig zullen zijn op deze vergaderingen en dat zij - dankzij de afwezigheid van de anciens - meer gebruik zullen maken van hun inspraak in het beleid van GymKa. Het is hen toegestaan aan activiteiten deel te nemen of er zelf te organiseren. Uiteraard blijft het bestuur van GymKa verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt dus is er wel steeds de plicht om ons op de hoogte te houden en kunnen wij indien nodig een aantal zaken bijsturen. Indien het jeugdbestuur geld nodig heeft van GymKa, dienen zij uiteraard dezelfde procedure te doorlopen als iedereen: namelijk een aanvraag indienen en afwachten of het goedgekeurd wordt of niet.

Dan rest mij nog een ding en dat is jullie fantastisch veel succes te wensen.

Tom Van Hauwaert.
Voorzitter van het ouderlingen bestuur (grapje he)
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers