zaterdag 4 september 2010

Nieuwe Turnzaal: Financieel Plan

Na een lange en grondige studie is het moment van de waarheid voor de nieuwe turnzaal aangebroken. We hebben berekend dat we 475.000 euro eigen kapitaal moeten verzamelen om een lening te verkrijgen waarmee we de nieuwe turnzaal kunnen bouwen. Met dit bedrag verwezenlijken we een gym- en danshal die zichzelf zal terugverdienen.

Ons eerste doel is nu investeerders aantrekken. We onderscheiden 3 soorten investeerders: personen/firma's die een financiele investering doen, personen/firma's die sponsoren en personen/firma's die goederen en/of diensten aanbieden waardoor de totale kostprijs daalt.

De eerste contacten met investeerders zijn ondertussen al gelegd. De belangrijkste is de Federation International de Gymnastique (FIG), inderdaad de internationale gymnastiekfederatie.

Momenteel verlopen de contacten nog grotendeels via een tussenpersoon en via email, maar op het aanstaande wereldkampioenschap AGD/AGH te Rotterdam, is er een meeting gepland met de top van de AGD. Niet dat zij zo geinteresseerd zijn in onze nieuwe turnzaal, maar wij beschikken over iets dat nergens anders ter wereld bestaat en dat zij heel graag zouden willen hebben. Er is sprake van 250.000 euro in het jaar na de eerstkomende Olympische Spelen. Jammer genoeg kan ik hierover niet meer details geven omdat dit de onderhandelingen zou kunnen schaden (klinkt bekend in de oren dezer dagen?).

De bedoeling is dat we tegen eind 2010/begin 2011 voeling hebben met hoe de 'fundraising' verloopt. Hopelijk kunnen we op ons turnfeest aankondigen dat de bouw in 2012 van start zal gaan.

De gemeente Kalmthout gaf ons twee jaar geleden de kans onze droom waar te maken. Vandaag zijn wij ervan overtuigd dat het verdomme nog zal lukken ook.

Uw voorzitter,
Tom Van Hauwaert
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers